08-545 297 70 Swish: 123 900 7212 Pg: 90 07 21-2   Bg: 900-72 12  

Katastrofhjälpen 2016: Ge Syriens barn en framtid!

Kan du tänka dig hur det skulle vara att inte kunna läsa orden på den här sidan? I Sverige tar vi möjligheten till utbildning och förmågan att läsa och skriva som en självklarhet. I FN:s barnkonvention står det att skolutbildning är en grundläggande rättighet. Men det finns ett oräkneligt antal barn som tvingas växa upp utan denna möjlighet.

Barnen i Syrien har på grund av konflikten berövats så mycket som vi tar som självklart, en av dem är möjlighet till skolgång och en normal vardag. De har fråntagits sin trygghet och deras utveckling har stagnerats.

Utbildning förbereder inte ett barn endast för arbetslivet men, en skolgång ger barn en vardag, trygghet och kunskap som rustar dem för livet.

Avsaknad av utbildning i Syrien
Den förödande konflikten i Syrien har drabbat infrastrukturen hårt. En av fyra skolor är inte längre tillgängliga och många barn har förlorat upp till fyra års skolgång, medan andra har gett upp hoppet om att någonsin kunna få en utbildning. Den begränsade tillgången till utbildningsmöjligheter riskerar att sätta tusentals pojkar och flickor i barnarbete och missbruk, och berövar dem rätten till en ljusare framtid. Dessutom är många barn sårbara och i stort behov av psykosocialt stöd för att lindra effekterna av trauma, någonting som en pedagogisk och välfungerande skolgång skulle kunna ge dem.

ADRA ger undervisning till tusentals barn i Syrien
ADRA Sverige vill stödja Syriens barn i att hantera denna kris och vill bidra med att ge utbildning och psykosocialt stöd till dessa krigsdrabbade barn.

ADRA Syrien kommer att restaurera 300 klassrum i 15 förfallna skolor i områdena Homs, Quneitra och i utkanten av Damaskus.. Projekt kommer att gynna cirka 6.000 pojkar och 6.000 flickor samt 300 utbildningspersonal. Projektet syftar till att bygga upp kapaciteten hos lärare och annan personal att stödja barnen i att hantera de destruktiva effekterna av konflikten och att möta barnens psykosociala behov.

Barnen i Syrien är i desperat behov av en trygg och barnvänligt atmosfär som finns i ett klassrum. Det är viktigt för barnen i Syrien att tänka på något annat än misär, och i stället få en utbildning som ger hopp om en ljusare framtid och som motverkar barnarbete, missbruk och långvarig traumatisering. 

Stöd ADRA:s arbete 
I april varje år ber ADRA sina vänner att ge en gåva till att hjälpa människor som drabbats av katastrofer. I år kommer gåvan att användas till att hjälpa barn i Syrien till att få en utbildning. Var med och hjälp Syriens krigsdrabbade barn och ge dem en framtid! Din gåva kommer att vara med och rädda liv och tända hopp hos tusentals barn!

Nu vädjar vi till dig att ge en generös gåva till Syriens krigsdrabbade barn! 
För 200 kronor kan du hjälpa ett barn att få möjlighet att gå i skolan!

Ge med hjärtat – ge hopp om en ljusare framtid till de Syriens barn!

SÅ KAN DU GE DIN GÅVA

Plusgiro: 90 07 21-2 Märk inbetalningen med "Katastrofhjälpen"
Bankgiro: 900-7212 Märk inbetalningen med "Katastrofhjälpen" 
Swish: 123 900 72 12 Märk inbetalningen med "Katastrofhjälpen"

Tack för Din gåva!