Här kan du läsa ADRA Sveriges årsrapporter.
Under 2023 har ADRA Sverige haft möjlighet att skicka ut totalt 32 762 745 Sek till utvecklings och katastrofinsatser. Totalt under året har 3 268 163 Sek (Framtidshopp, Katastrofgåvor och Julgåvor) samlats in av frivilliga på olika sätt runt om i Sverige och används bl.a som egeninsats till att förmera Sida bidragen. Vi är tacksamma till alla de som på olika sätt har engagerat sig i ADRA Sveriges arbete. Vi konstaterar att våra insamlingar fortsätter att engagera många människor som gör det möjligt för ADRA Sverige att fortsätta att arbeta mot orättvisorna i världen.
Under 2022 har ADRA Sverige skickat ut totalt 32 500 322 kr till utvecklings och katastrofinsatser. Totalt under året har 3 988 723 kr (Framtidshopp, Julgåvan och Katastrofgåvan) samlats in av frivilliga på olika sätt, runt om i Sverige. Vi är tacksamma till alla de som engagerat sig i ADRA Sveriges arbete.
Under 2021 har ADRA Sverige haft möjlighet att skicka ut totalt 33 884 439 kr till utvecklings och katastrofinsatser.
ADRA Sveriges insamlingsaktiviteter, Framtidshopp, firade 100 års jubileum under 2020. Samtidigt firade biståndsaktiviteter 50 år och ADRA Sverige som Adventistsamfundets biståndsorganisation firade 35 år sen den registrerades i Sverige.
Under året 2019 har katastroferna avlöst varandra i världen. Syrien är fortfarande ett land som är mycket skört. I Uganda tar man fortfarande emot flyktingar från Sydsudan men också från Kongo där nya strider verkar blossa upp hela tiden. I Jemen fortsätter kriget, landet anses vara den största humanitära krisen på 100 år. Det finns även katastrofer som man tror kan härledas till klimatförändringar med översvämningar i till exempel Zambia, Zimbabwe, Malawi och Mozambique som varit de värsta i mannaminne.
Under 2018 har ADRA Sverige arbetat med kapacitetsutveckling av flera av våra kontor inom bland annat ”religionsfrihet”, det är Bangladesh och Mali som fått denna kapacitetsutveckling och det är SMR som har stått för utbildningen av dessa länder tillsammans med ADRA Sverige personal och andra medlemmar av SMR som arbetar med detta.
Klimatförändringar i världen utpekas som en av anledningarna till att stora delar av Afrika söder om Sahara drabbats av hunger under året. ADRA Sverige har varit med och stöttat flera av länderna i Afrikas horn genom bl.a ADRA nätverksstöd. Samtidigt har närmare 2 miljoner människor fått stöd genom utvecklingsprojekt som ADRA Sverige bidragit till.
Under året har världen fått uppleva flyktingströmmar som har varit exceptionella som ett resultat av krigen i Syrien, Jemen och Södra Sudan. ADRA Sverige har inte bara gett stöd till flyktingar i krigsområden men också stöttat olika ADRA kontor i Europa med flyktingvågen som pågått ända sedan sensommaren 2015.
Det beräknas att det är mer än 60 miljoner människor är på flykt runt om i världen. Under året påbörjade ADRA Sverige nya insatser till hjälp för flyktingar i Jemen och Syrien. Totalt sände vi 8,43 miljoner kronor till olika humanitära insatser. Läs mer i årsberättelsen om ADRA Sveriges insamlingar till utvecklings- och katastrofinsatser.
Årets stora händelse var att ADRA tog ett strategiskt viktigt beslut att ingå i Svenska missionsrådets humanitära team. Detta innebär att ADRA Sverige har kunnat stötta projekt för flyktingar från Sydsudan samt förebygga översvämningar i södra Bangladesh. Årsberättelsen berättar också om vårt långsiktiga utvecklingsarbete på nästa 17 miljoner kronor fördelade på projekt i 10 olika länder.
Sida beviljade ADRA Sveriges ett nytt treårsprogram för långsiktiga utvecklingsarbetet som vi bedriver Afrika söder om Sahara samt i Bangladesh. Arbetet vill stärka det civila samhället samt ge människor möjlighet till självförsörjande. Vi ger också stöd till undervisning i ämnen som; hiv och aids, genusperspektiv, miljöfrågor.