08-545 297 70 Swish: 123 900 7212 Pg: 90 07 21-2   Bg: 900-72 12  

ADRA hjälper cyklondrabbade i Bangladesh

Cyklonen Mora slog till Bangladesh tidigt på morgonen den 30 maj och varade i ca 6 timmar med vindar upp till 135 km/timme. Nästan 8 miljoner människor är drabbade, 300.000 barn och familjer har evakuerats från sina hem och minst 7 personer har dött och många andra saknas. ADRA är på plats och hjälper de drabbade.

Publicerad: 2017-06-04

Bangladesh är ett land där cykloner är vanliga men ibland är de värre än vanligt och cyklonen Mora var en sådan cyklon. Det har byggts många cyklon centrum runt de olika delta områdena i södra delen av landet och ADRA Bangladesh har med stöd av ADRA Sverige fått flera cyklonvarningsutrustningar för att rädda människors liv när cyklonen är på väg. Detta räddar människors liv, men tar inte bort skadorna av cykloners framfart.

De fattigaste drabbas värst

Husen i Bangladesh är ofta gjorda av naturmaterial och när en cyklon drar in tar det ofta allt i sin väg – husen blir bortsvepta och människor förlorar allt de har. I statistiken ingår ofta döda, men mycket sällan skadade. Många barn och familjer har förlorat sina hem och står nu hopplösa. Just nu är det skördetid för ris i Bangladesh och hundratusentals bönder på den fattiga landsbygden har förlorat sina skördar.

ADRA hjälper drabbade barn och vuxna

ADRA Bangladesh var tidigt på plats med stöd och hjälp till de drabbade. ADRA Sverige bidrar med 85.000 Sek från Katastroffonden till stöd för de drabbade i ett av världens mest tättbefolkade länder. Det är förnödenheter som delas ut speciellt till kvinnor och barn och de mest sårbara. ADRA Bangladesh arbetar redan i dessa områden och är kända av befolkningen. Hjälp oss att alltid vara där när katastrofdrabbade människor behöver oss. Skänk en gåva till Katastroffonden och rädda liv!