08-545 297 70 Swish: 123 900 7212 Pg: 90 07 21-2   Bg: 900-72 12  

Dela

Memory har inte behövt gifta sig som barn!

I Malawi är det väldigt vanligt med barnäktenskap. Unga flickor gifter sig i desperation för överlevnad. Många av dem blir mödrar som barn själva vid 13-14 års ålder. Då slutar all hopp om en god framtid. De hoppar av skolan och det blir svårt att bryta fattigdomscykeln.

Memory 15 år gammal och bor med sex andra barn hos sin moster. Hon förlora sin mamma när hon var ett litet barn och hennes pappa har övergivit henne. Memory är ett vanligt exempel på ett utsatt barn i Malawi med ödet att gifta sig och bli mamma vid tidig ålder. Men tack vare ADRA:s projekt har hon fått stöd av kvinnorna och männen i sin by. De har hjälpt henne att få gå i skolan. "Utbildning är nyckeln för att ta sig ur fattigdom", säger Memory när vi träffa henne. Hon fortsätter med att berätta att man får lära sig så mycket i skolan och att det hjälper en att få en bättre framtid. Hennes favoritämne i skolan är naturvetenskap.

Vill vara en förebild för andra flickor

Memory är en av de duktigaste eleverna på sin skola. Hon fortsätter med att säga "Jag har uppmuntrats genom att se människor arbeta hårt för att uppnå sina drömmar. Det driver mig till att arbeta hårt och jag uppskattar att människor hjälper mig med att få gå i skolan".

Hon ler stort och säger "Min dröm är att bli docent på universitet så att jag kan vara en förebild och inspirera andra flickor till att gå i skolan och satsa på att blir något stort. Jag är inte redo för att gifta mig och jag vill vänta tills jag är klar med min utbildning. Det är genom skolan jag kunnat vända om hela mitt liv. Det betyder allt för mig. Även om mina skolavgifter inte skulle betalas och jag var tvungen att hoppa av skolan skulle jag inte gifta mig. En man kan vänta!".

Tack för Din gåva! Den hjälper Memory och andra unga flickor i Malawi till att få en bättre framtid!