08-545 297 70 Swish: 123 900 7212 Pg: 90 07 21-2   Bg: 900-72 12  

Dela

Wallenberg stiftelsen donerar 700.000 kr för skolbygge i Malawi

ADRA Sverige har fått medel från Wallenberg stiftelsen för att bygga ut en skola i Mulanje området i Malawi. Skolan invigdes förra veckan av byhövdingen, ADRA Malawi ledningen och representanter från Wallenberg familjen.

ADRA Sverige har fått medel från Wallenbergstiftelsen för att bygga ut en skola i Mulanje området i Malawi. Skolan invigdes hösten 2017 av byhövdingen, ADRA Malawis ledning och representanter från Wallenberg familjen.

 

Barnen i byn Chinomba har inte haft möjlighet att gå i skolan. Antalet tonårsgraviditeter har varit höga och analfabetismen bred bland vuxna. ADRA har arbetat i byn i över nio år och utbildat byborna. De har med stöd av ADRA skrivit en ansökan till de lokala myndigheterna och sökt pengar för en grundskola. De fick ansökan beviljad och kunde bygga en skola för årskurs ett och två.

Wallenbergstiftelsen bedriver sen några år tillbaka vatten och sanitetsprojekt tillsammans med ADRA i området. Wallenbergstiftelsen har bidragit med ytterligare 700.000kr för att bygga ut skolan med två klassrum för årskurs tre och fyra.

Skolan har blivit väldigt populär bla för att det finns skolbänkar i klassrummen redan från de tidigaste årskurserna vilket är ovanligt. Istället för att sitta under ett träd och skriva i sanden får nu hundratals barn i Chinomba möjlighet att gå i skolan och börjar redan se en ljusare framtid framför sig!