08-545 297 70 Swish: 123 900 7212 Pg: 90 07 21-2  

Stoppa hungern nu!

Det är ett starkt möte med hunger och död överallt. Jag möter en mamma som förlorat sin dotter på grund av hunger. Hon ammar sin son, men det finns ingen bröstmjölk och han gråter efter mat. Jag träffar en annan mamma som är gravid och som inte ätit på tre dagar. En tredje mamma till fem barn har förlorat sin man på grund av hunger. Hon och barnen har inte ätit på flera dagar. Barnen gråter efter mat och efter sin pappa.

I skuggan av terrorns ingripande i världen pågår nu den värsta hungersnöden i modern tid! 20 miljoner människor riskerar att svälta ihjäl i Jemen, Sydsudan, Nigeria, Etiopien, Kenya, Uganda och områdena kring Tchad sjön. Över en halv miljon barn under 5 år är undernärda! Det är barn som borde vara ute och leka, ha energi att springa och hoppa av glädje. Men idag ser deras verklighet annorlunda ut. Många av dem har inte ätit på flera dagar. De blir håglösa och svaga.

ADRA Sverige har besökt hungerområden

Alldeles nyligen besökte ADRA Sveriges programansvarig hungerdrabbade områden i Kenya för att dokumentera den pågående hungersnöden. På plats fick hon bevittna familjer som svälter. Situationen blir värre för varje dag. Svårast är att se de hungriga barnen! En av de hon träffade var 25-åriga mamman Chomanag som sa:

”Vi har ingen mat just nu. I går kväll åt vi lite majsgröt. Men det var för lite. Barnen grät sig själva till sömns. Jag mådde så dåligt över att jag inte kunde mata mina barn. Jag kunde inte sova något och inte sluta tänka på hur jag ska skaffa mat för dem. Barnen har varit tvungna att sluta skolan på grund av hunger. Förra månaden blev min dotter sjuk, vi hade inget att äta och till slut dog hon. Nu är jag rädd för att förlora mina andra barn. Jag har inget hopp. Vad händer om de dör?”

Just nu pågår ADRA Sveriges månatliga kampanj ”Stoppa hungern” för hungerdrabbade barn och familjer i Sydsudan, Uganda och Kenya. Målet är att samla in 200.000kr vilket matchas med pengar från Katastroffonden och få 20 nya Framtidsfaddrar som månatligen ger en gåva via autogiro till katastrofdrabbade, däribland de som är drabbade av denna svåra hungerkatastrof.

Läget är akut. Vi står inför ett historiskt läge. En hungerkatastrof av denna storlek har inte funnits i världen sedan andra världskriget! Ska 20 miljoner barn och vuxna behöva få svälta ihjäl? Alla kan inte göra allt men alla kan göra något.

Vi behöver Dig för att förhindra en historisk katastrof! Stoppa hungern och låt barnen få mat!

SÅ HJÄLPER DU HUNGRIGA BARN & VUXNA

20kr er en måltid till ett hungrigt barn.
150kr ger mat åt en mamma och ett barn i en månad.
400kr ger mat åt en familj i en månad.
900kr ger mat åt en person i ett helt år.

GE EN GÅVA DIREKT BLI FRAMTIDSFADDER STARTA EGEN INSAMLING

Plusgiro: 90 07 21-2 
Swish: 123 900 72 12
*Märk din gåva med "Stoppa Hungern"

Sänd SMS gåva till 72901
Skriv HJÄLP100 så skänker du 100kr
Skriv HJÄLP300 så skänker du 300kr
Skriv HJÄLP500 så skänker du 500kr


Tack för Din gåva – den räddar liv!

 


INSAMLINGSRESULTAT

 

61%

123 328kr insamlat
15 framtidsfaddrar
200 000kr insamlingsmål

 

GE EN GÅVA TILL HUNGERDRABBADE

ENGÅNGSGÅVA BLI FRAMTIDSFADDER